Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза днес 80-та годишнина от депортацията на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза днес 80-та годишнина от депортацията на
Коментари Харесай

Зеленски : Москва никога няма да ни завладее

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза през днешния ден 80-та годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи съпоставяне с съветската окупация на Крим, съобщи ДПА.

„ Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме съветската корист с Крим, ние усещаме, че съветското зло не е и няма да бъде всесилно ", сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение. 

На 18 май 1944 година руският деспот Йосиф Сталин заповядва кримските татари да бъдат депортирани в Централна Азия в сегашен Узбекистан поради съдействието им с Вермахта и немските окупационни сили. 

Разрешено им е да се завърнат едвам след 1989 година и през днешния ден кримските татари настояват, че човешките им права се подценяват от съветските окупационни сили. 

Времето на окупатора на нашата земя е лимитирано и неговото изпъждане е неизбежно, сподели Зеленски. 

Според Зеленски окупацията на Крим от Русия през 2014 година е била тест за решителност за света.

„ Тогава нямаше съответен отговор, а Путин реши, че може да надрасне Крим и да прави още зло безнаказано ", добави президентът на Украйна, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Но с нахлуването в Украйна преди повече от две години волята за опозиция на украинците беше събудена. Историческият миг с депортирането на кримските татари в никакъв случай повече няма да бъде маргинална записка в историята за Украйна. Москва в никакъв случай няма да има опция да завладее нашата страна, нашия народ, нашето схващане и нашата история “, сподели Зеленски.
ТЕМА преди 15 часа 14601 преди 1 ден 3578 преди 2 дни 1753
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР